bod přepálení u olejů
23.01.2017 21:20Následující tabulka uvádí kouřové body různých tuků:
|
Olej |
Kvalita |
Kouřový bod |
|---|---|---|
|
Mandlový olej |
|
216°C |
|
Avokádový olej |
Rafinovaný |
271°C |
|
Avokádový olej |
Nerafinovaný, panenský |
190-204°C |
|
Maslo |
|
121–149°C |
|
Řepkový olej |
Expeller Press |
190-232°C |
|
Řepkový olej |
S vysokým obsahem kyseliny olejové |
246°C |
|
Řepkový olej |
Rafinovaný |
204°C |
|
Ricinový olej |
Rafinovaný |
200°C |
|
Kokosový olej |
Extra Panenský (Nerafinovaný) |
177°C |
|
Kokosový olej |
Rafinovaný |
232°C |
|
Kukuřičný olej |
Nerafinovaný |
178°C |
|
Kukuřičný olej |
Rafinovaný |
232°C |
|
Bavlníkový olej |
|
216°C |
|
Lněný olej |
Nerafinovaný |
107°C |
|
Ghí (Inické přepuštěném máslo) |
|
252°C |
|
|
216°C |
|
|
|
221°C |
|
|
Konopný olej |
|
165°C |
|
Vepřové sádlo |
|
188°C |
|
Olej z makadamových oříšků |
|
210°C |
|
Hořčičný olej |
|
254°C |
|
Extra panenský |
191°C |
|
|
Panenský |
199°C |
|
|
Olivový olej |
Pomace |
238°C |
|
Olivový olej |
Extra lehký |
242°C |
|
Olivový olej, vysoká kvalita (nízká kyselost) |
Extra panenský |
207°C |
|
Palmový olej |
Difractionated |
235°C |
|
Arašídový |
Nerafinovaný |
160°C |
|
Arašídový olej |
Rafinovaný |
232°C |
|
Rýžový olej |
|
254°C |
|
Světlicový olej |
Nerafinovaný |
107°C |
|
Světlicový olej |
Častečně rafinovaný |
160°C |
|
Světlicový olej |
Rafinovaný |
266°C |
|
Nerafinovaný |
177°C |
|
|
Sezamový olej |
Častečně rafinovaný |
232°C |
|
Sojový olej |
Nerafinovaný |
160°C |
|
Sojový olej |
Častečně rafinovaný |
177°C |
|
Sojový olej |
Rafinovaný |
238°C |
|
Slunečnicový olej |
Nerafinovaný |
107°C |
|
Slunečnicový olej |
Častečně rafinovaný |
232°C |
|
Slunečnicový olej |
Rafinovaný |
227°C |
|
Slunečnicový olej, s vysokým obsahem mastných kyselin |
Nerafinovaný |
160°C |
|
Tea tree oil |
|
252°C |
|
Rostlinný tuk |
|
182°C |
|
Olej z vlašských ořechů |
Nerafinovaný |
160°C |
|
Častečně rafinovaný |
204°C |
Zdroj: https://www.gourmet-partners.cz/
———
Zpět